fbpx

Mijn Yoga Blog april 2022.

Hoe bijzonder: beginnen we de maand april met sneeuw, om vervolgens in een weerbeeld terecht te komen met heel veel zon. Eind april dreigt het allemaal te droog te worden zelfs.

Eind april, 26 april, is het alweer het einde van de lente. Dan begint de Do Jo; de overgang van de lente naar de zomer. Een aarde periode om letterlijk weer terug op je voeten te komen. Je voelt ook in de periode van 26 april tot aan 15 mei dat er ergens een overgang is naar ander weer, de natuur maakt zich klaar voor de zomer.

In de maand april was ik eigenlijk in de ban van de maangroet, de Chandra Namaskara. Werkelijk een favoriete serie van mij, eigenlijk al vanaf het begin dat ik yoga beoefende. Deze serie komt uit de traditionele Hatha Yoga.
Wil jij deze maangroet ook wel eens beoefenen, kijk onderaan deze blog naar het filmpje en doe gewoon mee.

De maangroet is een serie van 12 houdingen waarbij je alle kanten van je lichaam rekt en strekt. Je kunt heerlijk slapen nadat je deze serie gedaan te hebben. Je komt in het hier en nu.
Door deze serie een aantal keer achter elkaar te doen kalmeer je je geest, je lichaam.
Super fijn om voor het slapen te beoefenen.
Het is niet de makkelijkste serie, maar uitgebreid deze serie te doen en te leren is echt een aanrader.

Waarom dan in april deze maangroet? Wel in het voorjaar gaat de energie omhoog en alle kanten op, zoals de takken van de bomen. Soms stijgt het wel eens te. Dan voel je je druk in je hoofd en daardoor kan je dan weer wat geïrriteerd raken. Niet meer helder denken.

Kalmte zal je redden zeggen ze wel eens? Wel dat klopt helemaal.

Chat openen
Hallo,
Heb je een vraag over Mijn Yoga? Je kunt me altijd een berichtje sturen, ik stuur bijna altijd meteen een berichtje terug.
Hartelijke groet,
Geke
Mijn Yoga