fbpx

Augustus, nazomer. Vakantie!! Maar ook zeker weer opnieuw de Yogastudio opstarten.
Er werd nog een Corona les, een lockdown les, die ik niet mocht geven in het vorige jaar ingehaald.
15 augustus gingen de deur van de studio weer open. Yeh. Niet alle Yogi’s konden komen, het was natuurlijk nog wel vakantie.
De eerste paar lessen waren DoJo lessen. Wat zijn dat dan hoor ik denken. Dit zijn lessen van het Aarde Element, weer aarden na de zomer, het Vuur Element.
Zo zitten er tussen de jaargetijden in 3 Dojo lessen. De overgang van de seizoenen zijn nodig. De energie van bijvoorbeeld de zomer is dalende en de energie van de herfst is aan het beginnen. Deze tussenliggende 3 weken hebben we nodig om te wennen aan het nieuwe seizoen.
Je kunt dus wel zeggen dat het aarde element het hele jaar terug te vinden is.

Ook hiervoor heb ik een mood board gemaakt. Erg leuk.
Officieel komt het Aarde Element na het Vuur Element. De Nazomer.

In de Dojo lessen komen de Milt en de Maag merididaan aan bod. De energie van deze meridianen zijn dan het sterkst en hebben dan wel wat aandacht nodig.
Veel strekkingen voor de voorzijde van je lichaam.
Ook het weer even zakken in je lichaam is hierin erg belangrijk (leuk om te geven is de berg meditatie). Minstens zo belangrijk is dan ook je voeten voelen. Hoe sta je eigenlijk. Letterlijk uit je hoofd, laat maar naar beneden zakken. Belangrijk zijn tevens voor het Aarde Element zijn de balanshoudingen.

Wat in de lessen in augustus ook terugkwam was de Dru Maangroet.
Een fijne serie die ik gedaan heb tijdens mijn examen voor de Dru Yoga, nu al weer 4 jaar geleden.
Het is een heerlijk rustgevende serie.

Maand augustus staat ook voor oogsten, de tarwe voor ons huis werd geoogst. Is toch goed gegaan ondanks de droge warme zomer.

Chat openen
Hallo,
Heb je een vraag over Mijn Yoga? Je kunt me altijd een berichtje sturen, ik stuur bijna altijd meteen een berichtje terug.
Hartelijke groet,
Geke
Mijn Yoga