fbpx

Het is december. Het einde van het jaar is in zicht.
Nu ik dit schrijf (29 december 2023) realiseer ik me dat er echt veel is gebeurd dit jaar.
Ik heb mijn 3-jarige opleiding Do-In afgerond in maart.
Zo super trots.
Mijn Yoga groeide uit naar een yogastudio naar 65 leerlingen. Wow.
Allemaal Do-In lessen, met zeker ook Dru yoga aspecten.
Mijn doel van 5 jaar geleden is bijna bereikt. Op naar de 75!!
Ja, vol trots kijk ik terug op een succesvol MijnYoga jaar.
De Zwangerschapsyoga lessen met natuurlijk ook de MetBabyTerugKomDagen zijn super leuk om te geven. Vandaar dat ik besloot om de module Zwanger in Balans toch te halen als (denk ik) laatste op de Do-In Academy.
Ook hier hoort een artikel bij. (Geen idee nog waar deze over gaat; wordt vervolgd).

En als kers op de taart: dit jaar besta ik 10 jaar.
De datum is 5 februari, maar ik heb maar bedacht dat in heel 2024 het 10 jarige bestaan wil vieren. Waarin ook in de week van het 10-jarig bestaan elke les aan het einde een Yoga Nidra.
Maar ik wil meer organiseren, maar dat komt nog.

Op mijn Kerstkaartje dit jaar staan een paar kaarsen. Ook had ik een leuk presentje in elkaar gefreubeld met een mini kaarsje.

Maar achter dit kaarsje zit een symbolische gedachte:
DE 3 SCHATTEN VAN JE LICHAAM; DE JING, DE KI EN DE SHEN.
Hoe groter de kaars, hoe beter de kwaliteit van het kaarsvet en de lont is (de Jing), des te rustiger brandt de vlam (de Ki), des te langer brandt de kaars. Hoe rustiger, hoe gelijkmatiger de vlam straalt, hoe meer licht hoe groter ook, hoe groter de vlam, hoe meer licht (de Shen).
Oftewel Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Het kaarsvet van het kaarsje dat is je Jing; wanneer deze op is dan is je leven aan het einde.
We hebben namelijk 2 soorten Jing; de voorhemelse Jing (de energie die je van je vader en moeder hebt meegekregen) en de nahemelse jing (de energie die je zelf opbouwt met behulp van voeding, adem, levensmethode (hoe je leeft) met behulp van de Ki.

Het vlammetje dat is de Ki, energie, die door je lichaam stroomt.
Ki zorgt er ook voor dat je Jing aangevuld wordt, maar ook andersom; de Jing zorgt er ook voor dat de Ki blijft stromen. Ki haal je ook uit de lucht (adem) en uit je voeding. Hoe gezonder je eet, gezonde lucht, hoe minder Jing je nodig bent. Sterker nog, je kunt het teveel aan Ki (levenskracht) opslaan als Jing.  Dus hoe sterker je Ki is, hoe minder Jing je nodig hebt in je dagelijks leven, Ki voedt en herstelt je.

De Shen dat wil zeggen de bezieling (de geest of je bewustzijn); hoe stralend en warm is jouw vlammetje?
Schijnt deze mooi dan is je Shen optimaal. Dan is je Ki; voeding opname en je adem optimaal. De Ki en de Jing zijn in balans en in overvloed. Hierdoor ben je sterk van geest en bewustzijn. Je lichaam is sterk en gezond en je emoties rustig en beheerst.
Kijk maar eens naar de ogen, hier zie je het meest dat de Shen straalt. Maar ook je huid, je haar, je zijn.

Het is een beknopte uitleg, er is nog zoveel meer over te vertellen en ook zo interessant.

Mijn wens met mijn cadeautje in de vorm van het kaarsje is dan ook:

Dat het maar een mooi jaar wordt en dat je 3 schatten in balans blijven!

Ik wens je een stralend nieuwjaar 

Chat openen
Hallo,
Heb je een vraag over Mijn Yoga? Je kunt me altijd een berichtje sturen, ik stuur bijna altijd meteen een berichtje terug.
Hartelijke groet,
Geke
Mijn Yoga