fbpx

Deze week een les dat gaat over wat yoga kan doen tegen hoofdpijn.

Natuurlijk zijn er vele remedies tegen hoofdpijn. Vele tips en vele oefeningen. Maar ik moet eerlijk zeggen na een grote speurtocht in allerlei boeken, vanuit dru yoga, therapeutische yoga heb ik een mooie les gegeven.
Hierin komen een gezichtsmassage, oogoefeningen, nekhoudingen, ontstressen van het hele lichaam, maar ook je bandha’s komen aan de orde.

Een belangrijke houding tegen hoofdpijn is De Brug.
Door deze 3 x uit te voeren.1ste keer je aandacht bij je onderste rugspieren, 2de keer bij je nek (nek verlengen) en de 3de keer ook je borstspieren nemen. Elke volgende keer duw je je heupen wat verder omhoog. Voel de strekking in je hele wervelkolom. Kan veel verlichting geven bij met name spanningshoofdpijn.

Ook de adem via het diafragma is heel belangrijk:
Leg je rechterhand ter hoogte van je middenrif en adem hier naar toe. Daarna steeds iets meer en hoger. Na een aantal keer voel je letterlijk meer ruimte.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer houdingen meegenomen hierin.

Dit wordt dan ook een les in mijn komende onlineprogramma. Super ontspannend.
Wat kun je veel doen met je adem.

Chat openen
Hallo,
Heb je een vraag over Mijn Yoga? Je kunt me altijd een berichtje sturen, ik stuur bijna altijd meteen een berichtje terug.
Hartelijke groet,
Geke
Mijn Yoga