fbpx
De maand juli. Vakantiemaand, althans deze begint half juli. De laatste paar weken in de Studio hebben we nog allen fijn kunnen genieten van de lessen met thema’s over het Vuur element.
Zo leuk en fijn om te geven.
Het element “Vuur” staat voor liefde, dansen, hart op de tong, blijheid, warmte,
Dier die hierbij hoort is de kraanvogel. Is ook een leuke houding, 2 zelfs. In de dru yoga is de kraanvogel totaal anders als de kraanvogel in Do-In. Beiden leuk.

Voor mijn opleiding in het 1ste jaar heb ik een moodboard gemaakt over het element Vuur. Bekijk deze maar eens.

Natuurlijk hoort hier opwaardse energie, het yang komt er uit, wil eruit. Open je hart.
Valkuil is wel dat je te vrolijk te blij kunt zijn, zo kun je zelfs hysterisch blij zijn. Als dit teveel wordt, kun je zelfs depressief worden.
Hoe belangrijk is het dus om in balans te blijven. Het te veel aan Yang wat blussen, met een rustige meditatie en of rustige Yoga.
Balans is eigenlijk wel het allerbelangrijkste in Do-In Yoga. Teveel is niet goed, te weinig ook niet. Zo schommelen we mee met alle energi├źn om ons heen, in de dag, week, jaargetijde, jaren. Go with the flow zal ik maar zeggen.

De laatste lessen stonden in het teken van het element Vuur: De zomerse yang naar meer yin in balans. Warmte naar beneden, door wat koelte te brengen.

Wat betreft de Easy Power Yoga is een extra serie gedaan vanuit de Dru Yoga: de Seat of Compassion, prachtige serie.

Half juli was het tijd voor de Zomervakantie!! Heerlijk niets doen! Luieren! Tijd voor een goed boek. Neem jij je wel eens voor om niets te doen?

 

 

Chat openen
Hallo,
Heb je een vraag over Mijn Yoga? Je kunt me altijd een berichtje sturen, ik stuur bijna altijd meteen een berichtje terug.
Hartelijke groet,
Geke
Mijn Yoga