fbpx

Juni zomermaand, de maand dat ik jarig ben. 55 jaar nu. Het was werkelijk prachtig mooi weer. (het is namelijk nooit mooi weer op 22 juni laughing).
Een fijne maand, het is echt geen voorjaar meer deze maand.
Volgens de Oosterse geneeskunde is het 16 mei al zomer…. Ach en dat voel je ook wel in de lucht, om je heen. In de tuin.
In de zomer ga je meer naar buiten, heerlijk, hier geniet je dan ook veel meer van.
Deze periode staat voor het element VUUR. Opgaande energie. Eruit!
Yang, letterlijk.
Beter uitgelegd:
Het Vuur element staat voor maximale activiteit en Yang, staat voor de tijd van warmte, het letterlijk naar buiten bewegende energie. In ons leven en in de natuur. De hierbij behorende organen zijn het Hart en de Dunne Darm. Het is goed om hier in deze maand extra aandacht aan te schenken.
Belangrijk is je hart zeker te onderhouden, in de oosterse geneeskunde staat de mentale activiteit in verband met het hart en daarom ook met ons geheugen, denkprocessen en emotioneel welzijn. Als het vuur element in balans is, is het hart gezond en sterk, de geest kalm en heb je een scherpe geest, een goed geheugen en slaap je goed.

Genieten van het leven; de tijd om onze geest te voeden en te kalmeren, alle potentie uit het leven te halen, hier bedoel ik dan natuurlijk ook het naar buiten gaan en genieten van de warme zomerdagen en zwoele nachten. (Al viel dit in juni nog wel mee moet ik zeggen).

In de lessen hebben we veel aandacht besteed aan het Vuur element. Zo was er aandacht voor de Vuur Meridianen: Hart, Dunne Darm, Hartbeschermer en ook de 3 voudige verwarmer.
Tuurlijk kwam het Gouverneursvat, een wondermeridiaan, aan de orde. (Uit mijn 3de jaar Do-In opleiding).

In de Easy Power Yoga lessen hebben we de Dru Zonnegroet eens nader bekeken, beoefend. Een fijne serie.
Hieronder staat een video van deze serie. Als je wil kun je deze meedoen. (een stukje van het “Mijn Zorg Yoga” les programma, heb je hier meer belangstelling voor? Mail mij).

 

 

Chat openen
Hallo,
Heb je een vraag over Mijn Yoga? Je kunt me altijd een berichtje sturen, ik stuur bijna altijd meteen een berichtje terug.
Hartelijke groet,
Geke
Mijn Yoga