fbpx

Mijn Yoga Blog mei 2022.

De maand mei. Deze maand zat een overgang van de lente naar de zomer (volgens de TCM). Officieel is het 16 mei zomer. De DoJo, de overgang van lente naar zomer was van 27 april tot 15 mei.
Dit voel je ook gewoon in de lucht. Echt om je heen. De bloei veranderd, wordt volwassener. Terwijl je toch nog kunt zaaien tot eind mei (nou ja, dat doe ik).
De moestuin is weer klaar en ook een stuk van de voortuin. Onze tuin is nogal groot als je op een boerderij woont. Het is echt nooit af.
Je hoort het ook aan de vogels. En die vliegen hier echt genoeg rond. Werkelijk allerlei soorten zijn hier momenteel. Van mus, winterkoninkje, koolmeesje, mezen, spechten, merels, spreeuwen, duiven (veel duiven) kraaien, en af en toe een buizerd. Ook zagen we geregeld een ooievaar voorbij komen. Natuurlijk vergeet ik de zwaluwen (hoe kan ik die vergeten, ik vergeet er meer denk ik). 
Ja mei is altijd een vrolijke maand. Vind het altijd jammer als deze voorbij is.

In de yogastudio hebben we verschillende thema’s behandeld in de lessen. Ook helemaal in de stijl van het element dat de meeste energie op dat moment heeft. De eerste helft van mei was dit de DoJo: het aarde element. Even weer helemaal op je voeten komen staan na de opwaartse energie van het Hout element. Deze laatste gaan als de takken van de bomen, opwaarts en alle kanten op. Soms ook wel eens te heftig. Dan komt er wat frustratie om de hoek. Boosheid is de emotie die hoort bij het element Hout.
Dan is het belangrijk om eens even weer goed op je voeten te staan. Aarde voelen.
Vandaar hebben we fijne aarde oefeningen, veelal voor de voorzijde van je lichaam, gedaan. Bij het aarde element horen de Maag en de Milt meridiaan, deze lopen aan de voorzijde van je lichaam. Vooral strekkingen hiervoor hebben een positief effect op de energie banen. In één les hebben we de helende klanken gebruikt. Bijzonder hoe dit werkt.

Met de Easy Power Yoga lessen zijn we gedoken in de Dru Zonnegroet.
Met workout en dan weer een rustigere les. Deze serie werkt sowieso ook door aan de voorzijde van je lichaam. Je neemt veel meer mee, maar de intensie was naar het Aarde element en het Vuur element, de zomer.
Vandaar dat het ook weer zo klopte deze serie: vanaf 16 mei is het zomer volgens de TCM. Zonnegroeten laten ons het vuurtje weer branden in ons hart.

Ik ga op zoek naar een filmpje van deze serie: Wordt vervolgd.

 

Chat openen
Hallo,
Heb je een vraag over Mijn Yoga? Je kunt me altijd een berichtje sturen, ik stuur bijna altijd meteen een berichtje terug.
Hartelijke groet,
Geke
Mijn Yoga