fbpx

Mijn Blogs

Wat houdt mij bezig, wat maak ik mee, nieuwtjes, weetjes.

Hoofdpijn en Yoga

Hoofdpijn en Yoga

Deze week een les dat gaat over wat yoga kan doen tegen hoofdpijn.

Natuurlijk zijn er vele remedies tegen hoofdpijn. Vele tips en vele oefeningen. Maar ik moet eerlijk zeggen na een grote speurtocht in allerlei boeken, vanuit dru yoga, therapeutische yoga heb ik een mooie les gegeven.
Hierin komen een gezichtsmassage, oogoefeningen, nekhoudingen, ontstressen van het hele lichaam, maar ook je bandha’s komen aan de orde.

Een belangrijke houding tegen hoofdpijn is De Brug.
Door deze 3 x uit te voeren.1ste keer je aandacht bij je onderste rugspieren, 2de keer bij je nek (nek verlengen) en de 3de keer ook je borstspieren nemen. Elke volgende keer duw je je heupen wat verder omhoog. Voel de strekking in je hele wervelkolom. Kan veel verlichting geven bij met name spanningshoofdpijn.

Ook de adem via het diafragma is heel belangrijk:
Leg je rechterhand ter hoogte van je middenrif en adem hier naar toe. Daarna steeds iets meer en hoger. Na een aantal keer voel je letterlijk meer ruimte.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer houdingen meegenomen hierin.

Dit wordt dan ook een les in mijn komende onlineprogramma. Super ontspannend.
Wat kun je veel doen met je adem.

Een leuke workshop gegeven laatste weekend september 2019

Een leuke workshop gegeven laatste weekend september 2019

Als je op vakantie bent in Blokzijl, of als je een weekendje Blokzijl bezoekt kun je mij heel goed een mailtje sturen voor een fijne yogales. Dan ben je nog meer ontspannen, geniet je nog meer van je weekendje weg of vakantie.

Zo ook afgelopen weekend, zaterdagochtend, kwamen 2 echtparen naar Mijn Yoga voor een fijne yogales.
Ik was blij verrast over de vraag voor een les, de uitkomst was superleuk. Ondanks dat het weer niet meewerkte buiten voor een weekendje weg was het in de studio lekker warm. Een super uitje dus.
Wil U dit ook?
Mail mij gerust!

Schrijf je in voor meer leuke blogs via mijn nieuwsbrief