fbpx

Easy Power Yoga lessen in Lockdown

 

Alle zoomlessen die gedaan zijn in de lockdown kun je hier vinden. 

Lessen Lockdown Januarie 2021

Les 1 EPY 4-1-2021

De eerste les in januari gaat de les over het vinden van je innerlijke kracht.

Een rustige easy power yoga les. Geheel ook in het teken van de winterperiode.
Wat zou het fijn zijn om een soort winterslaap te houden. Helemaal in je zelf, rustig en ontspannen.
Allemaal in het teken van het element Water (winter). Zorgen voor je Jing (energie) in je buik. Zorgen voor je nieren en je blaas. Zorgen voor jezelf.

Les 2 EPY 11-1-2021

De 2de les van januari staat in het teken van je dromen te vinden. Een vervolg van de eerste les je eigen innerlijke kracht vinden, nu ga je het ook in je hart voelen. Wat droom je.

Tevens blijven we ook in deze les nog in het Waterelement. We zorgen nu dat onze energieën in je hoofd, je hart en buik in lijn staan. Dit voor het fijne doorstromen van je energie in je lichaam, voor een goede balans.

Les 3 EPY 18-1-2021

In deze les gaan werken aan onze overgangen van de ledematen.
Fijne do-in oefeningen om de ledematen en hoofd losser en flexibeler te maken zodat de energie makkelijker door kan stromen. Vaak hebben we van die pijntjes in handen, polsen of ellebogen, schouders. Dit heeft te maken met de doorstroming vanuit je lichaam naar je ledematen.

Uiteraard met de zonnegroeten.

Tevens is er een vervolg van de vorige les gehoor geven aan onze dromen.

 

Les 4 EPY 25-1-2021

Voor deze les ging ik in eerste instantie voor de 5 tibetanen. 5 houdingen die je ook apart kunt doen als een soort workout in de ochtend of avond. Je kunt deze houdingen opbouwen van 7 x naar 10 x naar zelfs 21 x de houding beoefenen. Lekker pittig. Goed voor het opbouwen van conditie van je lijf.

Toch zijn in deze les vooral ook Do In houdingen en oefeningen verwerkt. Geheel in het teken van mijn opleiding, zo interessant. Deze week gaat het om de polsen en enkels. In je polsen en enkels zitten veel drukpunten die bronpunten worden genoemd, waarvan je energie krijgt en blokkades kunt oplossen in je lichaam.

Soms kan het zijn dat je misselijk wordt van houdingen van Do In en dat zegt dat je of te kort energie hebt of dat je lichaam nog afval aan het opruimen is van of een virus of een ander ziek zijn. Het grootste advies is om veel te drinken; lekkere thee, maar gekookt water is ook heel goed. Lekker afvoeren zeg maar.

Soms kunnen de zonnegroeten ineens de trigger zijn dat je je niet lekker voelt. Dat komt waarschijnlijk dat de balans in je lichaam even zoek is. De rust in je lichaam en het actieve in je lichaam. Het kan ook een soort weerstand zijn van je lichaam: zoals nu even niet.
Eigenlijk is het alleen maar goed dat je uit je comfort zone komt. Maar, voelt het niet goed: wees dan voorzichtig met de zonnegroeten.

 

Lessen Lockdown Februari 2021

Les 5 EPY 01-2-2021

Deze les is een try out voor mijn opleiding. Sowieso een lekkere les. Ondertussen ook goedgekeurd door mijn Do-In leraar van de Do- In academy.

Het thema is depressiviteit.

Leegte in je longmeridiaan, te weinig energie. We gaan werken met je armen, schouders, je borst gebied, je keel.

Deze les zal nog eens voorbij komen, maar op een iets andere manier. Je kunt namelijk depressiviteit op allerlei manieren benaderen. Wordt vervolgd.

Als je de les hebt gedaan, zou je me feedback kunnen geven over hoe je de les hebt ervaren, wat je voelde, was er weerstand bij iets. Hoe was het de dag erna. Alvast super bedankt, deze heb ik namelijk nodig bij de evaluatie voor mijn opleiding. 

 

Les 6 EPY 8-2-2021

Deze les gaat over circulatie in je lichaam, van energie, bloed, lymfe. Alles wat circuleert in je lichaam. Lekker losmaken en het geeft ontspanning in je lichaam.

Als het koud is willen we alles optrekken. Het wordt stijf, strak. Deze les laat los. Je handen en voeten worden lekker warm.

Natuurlijk met de bekende zonnegroeten tussendoor. Deze voelen anders nu. Veel plezier met de les.

 

Les 7 EPY 15-2-2021

Deze les gaat over Dikke Darm Meridiaan. Een les die ik mezelf eigen “moet” maken in opdracht van mijn opleiding. Het heeft alles te maken met loslaten. De dikke darm Meridiaan is het afvoerputje van ons lichaam. Afvoeren wat niet meer nodig is, afval.

Ook mentaal heb je dingen niet meer nodig en door deze les laat je letterlijk los.
B.v. je kunt wel eens buikpijn van iets hebben. Dan gaat het ook vastzitten in je buik.
Of je dikke darm is van slag en dan krijg je dan obstipatie of zelfs diaree.
We brengen in deze les balans in buik.
Kijk eens wat deze les met je doet.

Natuurlijk met de bekende zonnegroeten tussendoor. Deze voelen anders nu. Veel plezier met de les.

Oh ik vergeet te vertellen, in de eindontspanning met de hara massage kun je al een dekentje over je heen doen, dan koel je niet te veel af.

 

Lessen Lockdown Maart 2021

Les EPY 8 1-3-2021

Deze les gaat over je buik, je hara, de stilte en je intuïtie. (over je onderbuikgevoel)

De balansoefening is met je ogen dicht. Als je dit niet fijn vindt, gewoon ogen open houden. Wel zijn in deze lessen de zonnegroeten weer verwerkt.

Geniet van de les.

Les EPY 9 8-3-2021

Deze les is opnieuw een les voor mijn portfolio: “Het verleden loslaten”.

Soms hebben we last van “oude koeien uit de sloot halen”. Of altijd terug gaan naar je verleden. 
Het betekent ook zoiets als het gewoon niet loslaten, dit gevoel vasthouden.
Niet laten zoals het is. Met alle negatieve gevolgen van dien.
Je kunt het  toch niet veranderen.
Deze les heb ik gemaakt en zegt natuurlijk iets over mij. Ik had altijd moeite met die “oude koeien”. Bleven maar komen wink.
De les helpt je om het te laten gaan, het te observeren en het op te lossen.
Letterlijk: Loat Goan.

Geniet van de les.

Zou je mij een evaluatie willen sturen per mail? Wat het met je doet, wat je van de les vindt? Alvast super bedankt.

Les EPY 10 15-3-2021

Deze les gaat over verzachten van verdriet, verdriet los laten als je iets bent kwijt geraakt.
Tevens een les voor mijn portfolio: “Verdriet tijdens rouw”.

Mijn Artikel (mijn scriptie) gaat over Verdriet in de rouw.  Alle emoties die hier bij horen komen hierbij naar voren.

Deze les gaat over het verdriet tijdens de verwerking. Dit slaat meteen op je longen, je keel, je dikke darm. De oefeningen die we in deze les gebruiken zijn bedoeld om zo veel mogelijk ontspanning te brengen in deze gebieden en daarnaast allerlei houdingen die het verdriet kunnen absorberen naar liefde. Voor jezelf en dan kun je laten gaan.

Het klinkt misschien wat zwaar. Is niet zo bedoeld en zo is de les ook niet in elkaar gezet. Wat in de TCG (Traditionele chineze geneeskunde) gebeurt is dat je te veel Metaal (emotie verdriet) laat smelten met Vuur (emotie liefde).

Geniet van de les.

Zou je mij een evaluatie willen sturen per mail? Wat het met je doet, wat je van de les vindt? Alvast super bedankt.

Les EPY 11 22-3-2021

Na een nieuwe opleidingsdag een nieuw element: Aarde. Deze les gaat over de basis, op aarde staan. In balans. In deze les gaat het ook over de spijsvertering. Je maag, je milt (alvleesklier).

Energie neem je op met de adem maar zeker ook met de juiste voeding. De juiste voeding moet dan ook goed opgenomen kunnen worden. Als er enige blokkades zijn kun dat losmaken in je lichaam.

Een leuke les en totaal anders als de andere lessen. 
Natuurlijk zijn er zonnegroeten geïntegreerd. Kijk eens wat deze les met je doet.

Les EPY 12 31-3-2021

Opnieuw een les voor mijn portfolio:

Piekeren? Pieker je veel of maalt het dan ook in je hoofd?

Een les om deze steeds ronddraaiende gedachten eens los te laten. Een fijne les om de stilte in jezelf te ervaren en te voelen.

Zou je me feedback kunnen geven na de les? Hoe het voelde en wat het doet of deed met jou?

Geniet van de les!

Lessen Lockdown November 2020

Les EPY 9-11-2020

Chat openen
Hallo,
Heb je een vraag over Mijn Yoga? Je kunt me altijd een berichtje sturen, ik stuur bijna altijd meteen een berichtje terug.
Hartelijke groet,
Geke
Mijn Yoga