fbpx

 

Hallo, even voorstellen:

Ik ben Geke Zelhorst, 53 jaar. Ik ben super trots om je te vertellen dat ik eigenaresse en yogadocente ben van de Yogastudio Mijn Yoga.
Ik ben getrouwd met Peter en heb 4 kinderen. We wonen op een boerderij nabij Blokzijl, al 28 jaar.
Waar eerst koeien en kalfjes liepen in de schuur, hebben we een mooie yogastudio gerealiseerd.
Hoe is dit nu zo gekomen?

We stopten in 2004 met boeren en ik was met een opleiding begonnen: doktersassistente. In 2006 begon ik als poli assistente in het ziekenhuis MC Zuiderzee. In 2008 werd ik ziek. Ik kreeg borstkanker. Dat we stopten met de boerderij was een ommekeer, echter deze ziekte zorgde helemaal voor een ander leven.
In 2009 kwam ik door een vriendin in aanraking met Yoga.
Met alle twijfels van dien,  van: ” is dit wel iets voor mij…. “of “is dit niet te zweverig voor mij….” tot: “is toch helemaal niets voor mij”. Ik hield van dansen, zingen.

Maar ik ging toch. De eerste les zal ik nooit vergeten. Zo ontzettend stijf, mutje nog op mijn hoofd. Zo niet fijn in mijn lijf. De houdingen die ik die les heb gedaan weet ik nog precies.
Zo begon ik met 1 les in de week naar 2 lessen in de week. Zo fijn vond ik yoga.
Ik vond het zo interessant wat het met me deed, ik wilde meer weten. Zo begon ik in 2012  met de basisopleiding Power Yoga/Hatha Yoga bij YogaNu te Emmeloord. Niet echt met de bedoeling om les te gaan geven. Gewoon interesse.
Na het halen van mijn 1ste jaar was ik zo blij dat ik dit uitgebreid postte op Facebook. Dit werd gezien door iemand en ze benaderde me via FB of ik geen les wilde geven in Vollenhove. De yogales op woensdagochtend van haar was gestopt.
Tja, ik was natuurlijk wel aan het les geven, meer inval,  ik gaf astangha yoga, sinne yoga en hatha yoga. Maar geen eigen groep.

Zo ontstond Mijn Yoga per 5 februari 2014. In september kwam daar de dinsdagavond bij.

Maar goed dat gesleep met matjes, dekentjes, kussentjes, lampjes, thee, etc. vond ik wel lastig.
Zo ontstond het idee om onze schuur te gaan verbouwen. Mijn man heeft dit gerealiseerd met vrienden, waar ik super blij mee ben.
In september 2015 opende ik de deuren van de yogastudio aan de Zuiderzeeweg, op onze boerderij.
Ondertussen had ik in 2014 mijn 2de jaar Yogadocente opleiding met verdieping Yoga en Chakra’s afgerond.
In januari 2016 startte ik met de Dru Yoga Opleiding te Arnhem. Ook zo interessant. Dru Yoga wordt veel gebruikt in gebieden met trauma’s. De lieve, zachte bewegingen in een flow zijn heel  heilzaam, maar ook leuk om te doen.
Ondertussen groeide de studio naar 4 lessen, maandagavond, dinsdagavond, woensdagochtend en donderdagavond.

In juni 2018 behaalde ik mijn Dru Yoga docenten Diploma.

Najaar 2018 heb ik een zwangerschapsyogatraining gedaan. Met Dru Yoga is dit een hele fijn combinatie. Tevens was in deze training Hypnobirthing, Mindfulness, Spinning baby verwerkt.
Super interessant en leuk.

In 2019 kwam de grootste verandering:
Mijn ziekenhuis ging failliet in december 2018 en ik werd ontslagen. Ik was net herstellende van een Burn-out op mijn werk. Er wordt veel van je gevraagd in de zorg.
Yoga werd dus nog serieuzer voor mij!
En stil zitten is niets voor mij.
Ik  startte met een training VanYogadocenteNaarOnlineYogadocente in april. Hierin ga ik onlinelessen geven in de vorm van een cursus.
De eerste cursus is (hoe kan het anders) Werk je in de Zorg? Zorg je ook voor jezelf?
Het doel is om deze mid 2020 deze cursus in de lucht te krijgen. Wordt vervolgd.

 

In zomer 2019 heb ik een EindexamenYogaTraining gedaan. Een superleuke training van 7 lessen stressbeheersing om aan jonge mensen te geven die voor een eindexamen staan.

In het najaar 2019 heb ik een certificaat behaald voor StoelYoga. Dit kan ik op locatie verzorgen, ook hier in mijn studio heb ik hiervoor een uur gereserveerd.

Nu wil ik hier om het cirkeltje rond te maken als laatste vertellen:
De eerste les die ik gaf 5 februari 2014 was een les aan 3 mensen voor mij op een stoel. Hoe mooi is dat.

Ik wil je dan ook van harte uitnodigen om een les te volgen.
Elke soort les is mooi.
De variatie is meer wat past bij Jou!
Het is gewoon leuk en fijn. Zonder moeilijk denken. Het is fijn om uit je hoofd te komen. Dat je even niet hoeft te denken. Je denkt al zoveel. Je lijf weer voelen. Het rekken en strekken samen met je adem.
Hoe fijn is dit om een rustmoment te hebben voor jezelf.
Gun jezelf dit uurtje van ontspanning.

Het laatste nieuws is dat ik in januari 2020 ben begonnen met de DO IN Yoga opleiding. Het is super interessant en het doet enorm veel met je lijf en hoofd. Super leuk. Tja ik kan nu eenmaal niet stilzitten en stilstaan. We gaan door.

Go with the flow zeg ik maar.

 

 

              Geniet van een yogales, probeer eens een proefles!

Chat openen