fbpx

Wie ben ik

—-

Hallo, even voorstellen:
Ik ben Geke Zelhorst en ik geef nu meer dan 10 jaar Yogales. Ik ben begonnen in Emmeloord in de zomer van 2013. Nu,  10 jaar verder met een meerdere diploma’s op zak verzorg ik met veel passie meerdere soorten Yoga lessen.
En waarom? Omdat ik er zelf zo’n goed gevoel van kreeg, het deed me enorm goed. Zo goed dat ik dit gevoel iedereen gunde. Eigenlijk is dit de enige reden dat ik Yoga geef.

Door alle mooie opleidingen (en ik denk in de toekomst nog meer omdat het oneindig interessant is,) ben ik dankbaar om te zeggen dat ik de trotse eigenaar van “Mijn Yoga Studio” ben sinds 5 februari 2014.
De Yogastudio is gesitueerd op onze voormalig Veeteeltbedrijf.
Onze mooie boerderij, waar eerst koeien en kalfjes liepen in de schuur, hebben we in de schuur een mooie ruimte gemaakt om lessen te geven voor ongeveer 15 personen per les.

Waar komt die passie toch vandaan?

—-

In 2008 werd ik ziek. Ik kreeg borstkanker.
Door een vriendin kwam ik in aanraking met Yoga. Ik had echt allerlei twijfels: ” is dit wel iets voor mij…. “of “is dit niet te zweverig voor mij….” tot: “is toch helemaal niets voor mij”. Ik hield van dansen, zingen.
Maar ik ging toch. De eerste les zal ik nooit vergeten. Zo ontzettend stijf, mutje nog op mijn hoofd. Zo niet fijn in mijn lijf. De houdingen die ik die les heb gedaan weet ik nog precies.
Zo begon ik met 1 les in de week naar 2 lessen in de week. Zo fijn vond ik yoga.
Ik vond het zo interessant en fijn wat het met me deed, ik wilde meer weten. Zo begon ik met de basisopleiding Power Yoga/Hatha Yoga in Emmeloord. Niet echt met de bedoeling om les te gaan geven. Gewoon interesse.
Na het halen van mijn 1ste jaar was ik zo blij dat ik dit uitgebreid postte op Facebook. Dit werd gezien door iemand en ze benaderde me via FB of ik geen les wilde geven in Vollenhove. De yogales op woensdagochtend van haar was gestopt. Tja, ik was natuurlijk wel aan het les geven, meer inval,  ik gaf astangha yoga, sinne yoga en hatha yoga. Maar geen eigen groep.

Zo ontstond Mijn Yoga per 5 februari 2014. Nu 9  jaar verder vind ik het zo leuk om les te geven. Helemaal omdat in mijn laatste opleiding alle kwartjes vallen om je lichaam in balans te brengen met Yoga. Dat is eigenlijk wat je doet, los maken wat vast zit, in je hoofd en in je lichaam.
Je voelt je zoveel beter. 

 

Waarom meerdere soorten yogastylen?

—-

Na mijn eerste 2 yogaopleidingen (basis) kwam ik in aanraking met Dru Yoga.  Dru Yoga wordt veel gebruikt in gebieden met trauma’s. De lieve, zachte bewegingen in een flow zijn heel  heilzaam, maar ook leuk om te doen. Het doet enorm op dansen lijken. Heerlijk bewegen zonder prestatie. Veel rollen met je wervelkolom, je rug, ademoefeningen. Het is echt Yoga vanuit je hart, voelt heel fijn.

In januari 2019, maakte ik kennis met Do-In Yoga. Na mijn training van Bijbaan naar Bedrijf was er een superleuke ontmoeting met Yogadocenten die verschillende soorten lessen verzorgden. Van Hatha-, Tantra-, Restorative- en Do-In Yoga. Ik was helemaal blij met Do-In. Deze opleiding wilde ik gaan doen, hoe dan ook.
In 2020 het eerste jaar Do-In opleiding gedaan: dit is (nu terugkijkend) een basisjaar over de 5-elementen leer met bijbehorende meridianen, met voeding. Begin over de Shen-cyclus en de Chinese Orgaanklok. Met alle bijbehorende oefeningen/Do-In.

In 2021 het 2de jaar voltooid. Dit jaar is de Do-In docenten opleiding. Hierin ga je verder, met als doel zelf Do-In lessen maken en ook geven. Wel dit laatste deed ik natuurlijk al, maar Do-In Yoga is wel even wat anders. De volgorde van houdingen zijn heel bepalend hoe een les voelt en ontvangen wordt.
Dit jaar werd dan ook verwacht dat je een portfolio maakt met 20 zelfgemaakte lessen en een Artikel.
Mijn artikel ging over “De Zetel van Emotie”,”De Lever-meridiaan”. Wat een avontuur.
Als laatste werd een praktijkles afgenomen. Omdat ik die dag mijn stem kwijt was, heb ik deze later opgenomen (vandaar dat deze op de website staat).

2022/23, het 3de jaar, een specialisatie jaar: t.w. de Buitengewone Meridianen leer met alle bijbehorende acupressuurpunten.
En Diagnoseleer uit de Oosterse Geneeskunde.
Wel ja, oneindig interessant. Niet makkelijk ook.
Ook voor dit jaar werd een portfolio verwacht; nu met 15 diagnoses en 15 lesplannen. Individuele lessen die helemaal op jouw worden gemaakt.
Deze diagnoses bestaan uit:
Gezichtsdiagnose
Houdingsdiagnose: hoe sta je
Houdingendiagnose: aan de hand van houdingen kun je bepalen welke houding kyo (leeg) of jitzu (vol) is. We willen er eigenlijk tussen in zitten, in balans.
Tongdiagnose: hoe ziet je tong eruit.
Polsdiagnose: hoe voelt je pols.
Ook voor dit jaar heb ik een Artikel geschreven. “Terug in Balans na Kanker”.
Het artikel heb ik wat luchtiger doordat ik de Hofdame en de Portier hierin benoem;  De 2 Buitengewone Meridianen, de Yin- en Yang Verbindingskanaal. (Deze 2 wonder meridianen helpen je helen en terug in balans te komen.)

Eindpresentatie heb ik over mijn artikel gegeven. (hierover meer in mijn blog maart 2023).
Het was achteraf een jaar met veel confrontaties met mezelf maar ook een jaar dat de cirkel nu helemaal rond is.
Waarom ik begon met Yoga.
Het hoe, wat en waarom een houding dat met je doet wat het doet. Waarom voelde ik me zo goed na een Yogales. En waarom gun ik dat iedereen.

Ja, het is veel, oneindig interessant en bovenal het doet enorm veel met je.  Oefeningen, houdingen, rekkingen en strekkingen, in een flow, langer in een houding. Allen in een volgorde van de Shen-cyclus (volgorde van de 5 elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal) en of de Chinese Orgaanklok. Een extra dimensie. 
Nu met de Wondermeridianen, de Buitengewone Meridianen nog meer verdieping en ook nog meer gerichter mensen kunnen helpen.

Wat ik wel uiteindelijk vind van alle verschillende soorten opleidingen is dat je ze kunt combineren. Al is het veelal Do-In. Maar soms past ineens een Dru serie enorm in de les. Tja dan geef ik deze met hetzelfde gemak als Do-In. In pittigere lessen met Zonnegroeten; ja dan komen ineens de zonnegroeten van mijn 1ste jaar weer boven. Ook fijn. Terwijl Do-In ook zijn eigen zonnegroet heeft. Ja het is heerlijk te combineren. Soms lijkt het op elkaar, soms zit er echt een verschil in.
Wat ook leuk is dat je in verschillende niveaus kan lesgeven, je kunt de lessen net zo krachtig als zacht maken of snel en langzaam, terwijl je hetzelfde thema aanhoudt. Helemaal aan te passen op de groep.

Mijn opleidingen
—-

  • Basis opleiding Power Yoga/Hatha Yoga en 2de jaar Chakra opleiding (YogaNu)
  • 3 jarige opleiding Dru Yoga (Dru Yoga Nederland)
  • Zwangerschapsyogatraining Dru Yoga, hypnobirthing, mindfulness, spinning baby (Arnhem)
  • Stoelyoga certificaat (Stoelyoga Nederland)
  • EindexamenYogaTraining certificaat (ZELF)
  • Dru Yoga certificaat: “Yoga voor de gezonde Rug” (Dru Yoga Nederland)
  • Masterclasses Yoga Nidra Dru Yoga

 

 

  • Jaar 1 Do-In academy Lilian Kluivers: Basis Do-In, tao yoga voor gezondheid en energie.
  • Jaar 2 Do-In academy Lilian Kluivers: Do-In verdiepen en doorgeven. (KTNO gecertificeerd)
  • Jaar 3 Do-In academy Lilian Kluivers: Wondermeridianen en diagnostiek (KTNO gecertificeerd)

Mijn Yoga uitspraak:

“Go with the Flow”

“Vanaf het moment dat ik ziek werd en weer herstelde zei ik zo vaak Go with the Flow dat ik er zelf gek van werd, maar het zegt eigenlijk alles. Ga mee, ga nooit tegen de stroom in. En blijf ook niet stilstaan. Blijf meebewegen. Door Do-In is dit zoveel duidelijker geworden.”

Geke

Contact:
tel:  06-28961721
e-mail: info@mijn-yoga.nl

Bezoekadres:
Yogastudio Mijn Yoga
Zuiderzeeweg 11
8356VV  Blokzijl

© 2023 Yogastudio Mijn Yoga

Algemene voorwaarden

Chat openen
Hallo,
Heb je een vraag over Mijn Yoga? Je kunt me altijd een berichtje sturen, ik stuur bijna altijd meteen een berichtje terug.
Hartelijke groet,
Geke
Mijn Yoga