fbpx

Wie ben ik

—-

Hallo, even voorstellen:
Ik ben Geke Zelhorst en ik geef nu ongeveer 8 jaar Yogales. Met veel passie geef ik Yogales omdat ik zelf er zo’n goed gevoel van kreeg, fijn bij voelde. Zozeer dat ik dit gevoel iedereen gunde. Daarvoor geef ik Yogales.

Door alle mooie opleidingen (en ik denk in de toekomst nog meer omdat het oneindig interessant is,) ben ik dankbaar om te zeggen dat ik de trotse eigenaar van “Mijn Yoga Studio” ben sinds 2014.
De Yogastudio is gesitueerd op onze boerderij, waar eerst koeien en kalfjes liepen in de schuur, hebben we een mooie yogastudio gerealiseerd.

Waar komt die passie toch vandaan?

—-

In 2008 werd ik ziek. Ik kreeg borstkanker.
Door een vriendin kwam ik in aanraking met Yoga. Ik had echt allerlei twijfels: ” is dit wel iets voor mij…. “of “is dit niet te zweverig voor mij….” tot: “is toch helemaal niets voor mij”. Ik hield van dansen, zingen.
Maar ik ging toch. De eerste les zal ik nooit vergeten. Zo ontzettend stijf, mutje nog op mijn hoofd. Zo niet fijn in mijn lijf. De houdingen die ik die les heb gedaan weet ik nog precies.
Zo begon ik met 1 les in de week naar 2 lessen in de week. Zo fijn vond ik yoga.
Ik vond het zo interessant en fijn wat het met me deed, ik wilde meer weten. Zo begon ik met de basisopleiding Power Yoga/Hatha Yoga in Emmeloord. Niet echt met de bedoeling om les te gaan geven. Gewoon interesse.
Na het halen van mijn 1ste jaar was ik zo blij dat ik dit uitgebreid postte op Facebook. Dit werd gezien door iemand en ze benaderde me via FB of ik geen les wilde geven in Vollenhove. De yogales op woensdagochtend van haar was gestopt. Tja, ik was natuurlijk wel aan het les geven, meer inval,  ik gaf astangha yoga, sinne yoga en hatha yoga. Maar geen eigen groep.

Zo ontstond Mijn Yoga per 5 februari 2014. Nu 8  jaar verder vind ik het zo leuk om les te geven. Helemaal omdat in mijn laatste opleiding alle kwartjes vallen om je lichaam in balans te brengen met Yoga. Dat is eigenlijk wat je doet, los maken wat vast zit, in je hoofd en in je lichaam.
Je voelt je zoveel beter. 

 

Waarom meerdere soorten yogastylen?

—-

Na mijn eerste 2 yogaopleidingen (basis) kwam ik in aanraking met Dru Yoga.  Dru Yoga wordt veel gebruikt in gebieden met trauma’s. De lieve, zachte bewegingen in een flow zijn heel  heilzaam, maar ook leuk om te doen. Het doet enorm op dansen lijken (wat ik zo fijn vond/vind om te doen). Heerlijk bewegen zonder prestatie. Veel rollen met je rug, ademoefeningen, voelt heel fijn.

In januari 2019, maakte ik kennis met Do-In Yoga. Na mijn training van Bijbaan naar Bedrijf was er een superleuke ontmoeting met Yogadocenten die verschillende soorten lessen verzorgden. Van Hatha, Tantra Yoga, Restorative Yoga en Do-In. Ik was helemaal blij met Do-In. Deze opleiding wilde ik gaan doen, hoe dan ook.

In 2020 het eerste jaar gedaan en nu dit jaar het tweede jaar. Het is veel, interessant en bovenal het doet enorm veel met je. Echt fijn.  Oefeningen, houdingen, rekkingen en strekkingen, in een flow, langer in een houding. Allen in een volgorde van de Shen cyclus (volgorde van de 5 elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal) en of de Chinese Orgaanklok. Een extra dimensie. Een verdieping op een verdieping. 

De thema’s in mijn lessen zijn nu nog veel gerichter en werken gewoon.

Het leuke van deze verschillende opleidingen is dat je ze kunt combineren. Soms lijkt het op elkaar, soms zit er echt een verschil. 

Wat ook leuk is dat je in verschillende niveaus kan lesgeven, je kunt de lessen net zo krachtig als zacht maken of snel en langzaam, terwijl je hetzelfde thema aanhoudt. Helemaal aan te passen op de groep.

Mijn opleidingen
—-

  • Basis opleiding Power Yoga/Hatha Yoga en 2de jaar Chakra opleiding (YogaNu)
  • 3 jarige opleiding Dru Yoga (Dru Yoga Nederland)
  • Zwangerschapsyogatraining Dru Yoga, hypnobirthing, mindfulness, spinning baby (Arnhem)
  • Stoelyoga certificaat (Stoelyoga Nederland)
  • EindexamenYogaTraining certificaat (ZELF)
  • Dru Yoga certificaat: “Yoga voor de gezonde Rug” (Dru Yoga Nederland)
  • Masterclasses Yoga Nidra Dru Yoga

 

 

  • Jaar 1 Do-In academy Lilian Kluivers: Basis Do-In, tao yoga voor gezondheid en energie.
  • Jaar 2 Do-In academy Lilian Kluivers: Do-In verdiepen en doorgeven. (KTNO gecertificeerd)

Mijn Yoga uitspraak:

“Go with the Flow”

“Vanaf het moment dat ik ziek werd en weer herstelde zei ik zo vaak Go with the Flow dat ik er zelf gek van werd, maar het zegt eigenlijk alles. Ga mee, ga nooit tegen de stroom in. En blijf ook niet stilstaan. Blijf meebewegen. Door Do-In is dit zoveel duidelijker geworden.”

Geke

Contact:
tel:  06-28961721
e-mail: info@mijn-yoga.nl

Bezoekadres:
Yogastudio Mijn Yoga
Zuiderzeeweg 11
8356VV  Blokzijl

© 2021 Yogastudio Mijn Yoga

Algemene voorwaarden