fbpx

YogaNidra.

De Kerstles 2020, laatste les van het jaar.

Diep ontspannen en opladen

 

 

Dit jaar de laatste yogales van het jaar 2020 online.

Mijn planning voor dit jaar voor de laatste les van het jaar was om iedereen kennis te laten maken met YogaNidra.
Een kerstcadeau voor jou. Een super lange ontspanning zonder te slapen, waarna je verfrist weer door kan gaan met wat je aan het doen bent.

Maar de Corona gooide toch weer roet in het eten, een lockdown werd een feit, de Yogastudio dicht.

Maar…. hier is toch een YogaNidra voor jou!!

De eerste les van deze laatste week voor de kerstvakantie (Easy Power Yoga les) kon nog wel plaats vinden in de Yogastudio. Deze les heb ik opgenomen als een audio en op soundcloud gezet.
Het eerste half uur is niet pittig, gewoon losmaken van je lichaam. Er worden wel 3 zonnegroeten gedaan maar deze kun je overslaan.

De zoomles op donderdagavond heb ik ook opgenomen en deze staat op Vimeo.

Beide heb  ik hieronder geplaatst. Ook het Vimeo filmpje kun je halverwege zetten en alleen de YogaNidra doen, dan zie je mij. Alleen je ligt en je ziet me niet. Kijk maar wat jij fijn vindt, of alleen de audio of toch het filmpje.
Geniet ervan en ervaar gewoon.
Als je nu in slaap valt, geen punt, probeer je het gewoon nog een keer. Of je gaat gewoon verder.

Wil je iemand anders mee laten doen, gewoon doen.

Leuk toch!

Als je meer informatie wil over de yoganidra, die heb ik onder de audio en het filmpje gezet.

Veel liefs,

Geke

 

 

Tips tijdens de YogaNidra:

  • Zorg dat je comfortabel en gemakkelijk ligt. (Leg eventueel een kussenje onder je knieën).
  • Het is de bedloeling dat je tijdens de YogaNidra zo stil mogelijk blijft liggen. Maar wil je van houding veranderen, doe dit dan gewoon, blijf voor jezelf zorgen.
  • Omdat je ligt en je diep ontspant kun je het wat koud krijgen. Zorg ervoor dat je een dekentje over je heen legt of dat je warm genoeg gekleed bent.
  • Voorkom dat je in slaap valt tijdens de YogaNidra, maar lukt dit niet? Is dit gewoon zo. Soms ben je even weg, soms helemaal. Toch neem je waar.
  • Stel jezelf open op.
    Laat verwachtingen gewoon los en volg. Volg de stem met je gevoel en aandacht. Volg jezelf, volg je eigen energie en lichaam en observeer wat er gebeurt.

Wat is een YogaNidra

 

Het is letterlijk diep ontspannen en opladen

 

Met een YogaNidra leer je hoe je je lichaam diep kunt laten ontspannen en tegelelijkertijd heel alert kunt zijn. YogaNidra betekent letterlijk slaap van de yogi’s, het is een oude yoga vorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

1 uur YogaNidra kan voelen als 4 uur slaap, maar eigenlijk gebeurt er meer tijdens een YogaNidra.
De kracht van een YogaNidra zit hem in het brein niveau als je in een ontspanning ligt. Het tweede element is de Sankalpa die ingezet wordt, dit is een korte positieve intentie, een innerlijk besluit (ook wel je hartewens genoemd dat zich richt op het oplossen van een probleem).
De Sankalpa wordt geplant op het ontspanningsniveau.  Deze komt vele malen dieper binnen dan een affirmatie die je op een normaal waakbewustzijn hebt.

Nog even over een Sankalpa: het is een besluit, een kort zinnentje. Het helpt je om “iets te bereiken” in je leven.
– Je kiest deze in de tegenwoordige tijd
– Positief (je laat woorden als “niet” of “geen” weg)
– Eenvoudig en kort

We herhalen het Sankalpa 2 x tijdens de YogaNidra: de eerste keer is het zoiets als het zaaien van het zaad en de tweede keer is het alsof we de Sankalpa water geven.

Het is ook belangrijk om je Sankalpa weer los te laten!

Chat openen
Hallo,
Heb je een vraag over Mijn Yoga? Je kunt me altijd een berichtje sturen, ik stuur bijna altijd meteen een berichtje terug.
Hartelijke groet,
Geke
Mijn Yoga